Kérdések És Válaszok

1.Mi a központi telefon-számuk?

+36-30-355-1000

2.Mennyibe kerül egy szélvédő javítás?

A meghibásodás típusa adja meg a szélvédőjavítás összegét. Személyes találkozásnál árajánlatot teszünk, és kivitelezzük a javítást. Összeg szerűen 3000-10000 Ft közé tehető. Ebben az árkategóriában mindenki megtalálja az igényének megfelelő javítást

3.Casco biztosítással rendelkezem. Mennyibe kerül a szélvédő javítás?

Casco biztosításnál ingyenes a szélvédő javítás.

4.Van-e mobil szélvédőjavítás? Azaz helyszínre kimegyünk-e?

Igen van mobil szélvédőjavítás. Kiszállás költsége függ a távolságtól, illetve az elvégzett munka nagyságától.

5.Mi számít belvárosnak?

Van egy kettő telefonhívásunk ami arról szól hogy mi a belváros. Szeretné mindenki a saját kerületére értelmezni a belvárost. Na pont innen kell még 15 km menni a belváros felé a centrum nyíl táblával jelzett útszakaszon! Belváros Budapesten szigorúan az 5,6 kerület. Belváros perem-kerületei: 7,8,13,4,1 kerület Pesti szakasza.9 kerület Petőfi hídig vezető szakasza. Külváros már a II, II/a (általában innen van a legtöbb kérdés hogy ez nem belváros?) Nem belváros: Csepel, Havanna, Lőrinc, Pomáz, Dunakeszi, Rákos, Kispest, Újpest stb....

6.Miért kell kiszállást fizetni?

Azon vagyunk hogy ne legyen kiszállás abban az esetben ha nagyobb munka, megrendelés érkezik. Ezért hoztuk azt a szabályt hogy nem belváros esetében a nettó 8.000.- Ft feletti megrendeléseknél elengedjük a kiszállást Budapest közig. határán belül. Budapest vége táblát elhagyva + 200 Ft / km mivel a teleportálást nem találták még fel sajnos, a metró nem viszi el a szerszámaimat, ezért vagy mi megyünk vagy az ügyfél jön. Ami fontos, hogy bármely másik szakmát említem a kiszállás alap eleme a vállalkozásnak. Pl víz szerelés kiszállás 8000 Ft és még a kilincset sem fogta meg az ember. Bármely más szolgáltató iparágat említem a kiszállás elfogadott, mivel mindenképpen a javító cégnek kell mennie. Házat nem lehet elvinni fordítva. Minálunk az ügyfél is jöhet hozzánk, ilyenkor nincs kiszállás a mi oldalunkról.

7.Azonnal szeretnék szélvédőt javíttatni! Van-e rá lehetőség?

Hét közben igen van. Telefonon tudjuk az egyeztetést megoldani. +36-30-3551000 Hétvégén is van rá lehetőség 70% ban. Egy telefont megér.

8.Látó-mezőben van a kőfelverődés. Lehet javítani? Bele kötne a vizsgán a vizsga-biztos?

Fizikailag szélvédőt javítani lehet látómezőben. A vizsga biztos ha kedve van beleköthet. Ez mindig a tulajdonos döntése. Csere vagy javítás.

9.Milyen messze tudunk elmenni egy szélvédő javításért, vagy szélvédő cseréért?

Természetesen amennyiben a kölcsönös bizalom megvan bármeddig. Eddig a rekord autóval Ausztria volt egy sítábor busz javítás. Amennyiben meg van a felkérés mi teljesítjük. Ilyenkor a bizalom nagyon fontos, tehát az indulás előtt 4-5 telefonhívás, illetve a törzs-vásárlóknál csak a start megbeszélése marad hátra.

10.Mennyi ideig tart egy szélvédő javítás? (Kőfelverődés)

Nyáron: Találkozástól a búcsúzásig 25perc minimum ha sietni kell mert az ügyfélnek kimondottan ez az igénye. Viszont amennyiben komplikáció adódik, Pl továbbreped egy hajszál repedés vagy találunk még egy kőfelverődést vagy vizes s sérülés lehet akár 60 perc is. Télen az UV lámpázás miatt plusz tíz perc azaz 35 perc-70 perc is lehet egy javítás ideje.

11.Mennyi ideig tart egy szélvédő javítás? (Repedés)

Átlagosan 10 Cm / 10 perc

12.Van garancia az elvégzett munkáinkra?

Természetesen van! Minden elvégzett munkánkra örök garanciát adunk! Rend-száma bekerül egy adatbázisba amelyről tudjuk hogy vállalkozásunk javította tulajdonos váltás esetén is.

13.Bank-kártyával lehet-e fizetni?

Vállalkozásunknál igen! CIB Bank által üzemeltetett e-commerce virtuális SAP terminállal rendelkezünk. Amennyiben van mobil internet-e itt tud fizetni: http://www.deltakits.hu/fizetes

14.Hány kőfelverődést érdemes javítani?

Amennyiben az autóba drága a szélvédő bármennyi lehet a darabszám. Átlagosnak mondható szélvédő esetén 10.000.- Ft a maximális javítási határ, mivel az összeg megegyezik a szélvédőcsere munka díjával.

15.Sollar szélvédő üveget lehet-e javítani?

Igen lehet, viszont a javítás szépsége attól függ hogy a sollar fólia meg van-e sérülve. Ezt onnan lehet megállapítani, hogy a lilás indigó színű szélvédőben a kőfelverődés körül egy fehéres folt látszik kőr alakban a szélén, vagy akár az egész felverődés felszínén. Amennyiben ilyen fehér folt van, akkor a szélvédőjavítás kivitelezhető fizikálisan de nem lesz szép, mivel nem fog optikailag változni semmit. Előny, hogy nem reped el a szélvédő.

16.Hogy fog kinézni a szélvédőm a javítás után?

Nagyon egyszerű a válasz! Minél több helyre befolyik a ragasztó annál szebb lesz, mivel a szélvédő javító ragasztó fény törése megegyezik az üveg fény törésével.

17.Európán kívül is javítanak?

Volt már nem egyszer kérdés, hogy cég-vezetők, anyagbeszerzők, kamionosok, buszosok akik sokat utaznak, és felpattan egy kő 600 km re azoknak hogy tudunk segíteni azonnal! Mivel ha megvárjuk hogy mi megyünk oda akkor vesztünk fél napokat. Majdnem minden Magyarországon kívüli országban van partnerünk akiknek meg tudjuk adni a telefon-számukat, elérhetőségüket! Itt most nincs lehetőség hogy a több százas adatbázist közzé tegyük, ezért egyedi kérdések esetén válasz-üzenetben megadjuk az éppen aktuális országban lévő megbízható szélvédő javítónak az elérhetőségét. Ezt a szívességet mi is visszakapjuk a szomszédos országokban lévő szélvédő javítóktól.

18.Esőben lehet szélvédőt javítani?

Közvetlenül a nyílt esőben nem, mivel mindenki elázik.

19.Eső után lehet szélvédőt javítani? (kőfelverődést - repedést)

Igen lehet, csak nagyobb kockázattal, mivel ki kell szárítani a sérülésből a vizet. Ez repedések esetén több órás munka. Ezért az ajánlott javítás az eső után 8 óra.

20.Non-Stop is javítanak szélvédőt?

Igen, amennyiben nap közben megvan a felkérés. Meg lehet előre szervezni.

21.Non-Stop azonnal is javítanak szélvédőt?

NEM! Mivel előre lebeszélt időpontokban van a javítás. Egy szakmában sincs azonnal, csak ott ahol nincs elegendő munka, viszont ott kérdéses a garancia, és a minőség, a szak-tudás... Aki profin dolgozok annak tele van a naptára, rá érdemes várni!

22.Non-Stop is javítanak van felára?

Igen +100% a normál nappali árra.

23.Kötelező biztosítás fizeti a szélvédő javítást?

Csak akkor az esetben, amennyiben van kiegészítő szélvédő biztosítás. Alanyi jogon nem.

24.Kell-e tenni valamit a szélvédő javítás után?

72 órán keresztül nem ajánlatos a javított felületet letakarítani, gőz-borotvával mosni.

25.Honnan tudom hogy kik a profik a szélvédő javításban?

Erre itt van az internet. Mielőbb a kollégák megköveznék vállalkozásunkat semlegesen kell válaszolni. Google keresőben akik az első kettő oldalon megtalálhatóak már jelent valamit, mivel a legtöbb keresési találatot kapják. Blogok fórumokban olvasható vélemény. Amit ajánlunk nem a vállalkozó saját web oldalán lévő fórumot, blogot vegyék figyelembe, hanem nagy közösségi fórumokat. Ilyen pl. a www.index.hu és hasonló nagy oldalak. Mi a különbség? Az ön promóciózás a saját oldalon nagyobb mint egy külső oldalon...

26.Mi a teendő ha repedés javítás után továbbrepedt a szélvédőm?

hívjon vissza és garanciában újra megfúrjuk a szélvédőn a repedést, mivel sajnálatos módon feszültség van a repedésben. Maximum három fúrást csinálunk. Utána már a szélvédőcsere marad. Amennyiben hosszabb repedést feltöltöttünk - javítottunk a továbbrepedt részt is feltöltjük.

27.Mi a teendő ha a repedés másnapra nem 1 cm hanem 30 cm repedt tovább?

Szélvédőcsere következik, és a javítás összegének az 50 % visszaadjuk. Mivel a másik fele a szélvédő javító ragasztó. Mindenki saját magának is megvenné ha önmaga javította volna meg. Ennél korrektebb garanciát nem tudtunk kitalálni.Amennyiben vállalkozásunk cseréli ki a szélvédőt beszámoljuk a repedés javítás 50% át a szélvédő cserébe.

28.Lehet-e a javított sérülést nano bevonattal ellátni?

Igen lehet. Semmilyen hatással nincs egy jól megjavított szélvédő a nano bevonatra.

29.Megbízhatóak a bevásárló központokban található szélvédőjavító sátrak alatt található szélvédő javítók?

Amennyiben profi a szerszámkészletük az már egy jó jel. Viszont a szellemi tudást nem lehet megtudni senkinél sem. Erre tudjuk azt írni, hogy ha több éve ugyanott található egy bázis akkor az már jelent valamit. Viszont mint minden szakmában ebben a szakmában is vannak kóklerek, akik csak kárt okoznak nekünk. Ezek a szélvédő javítók ismertető jelei: A láthatóan rossz szerszám, márka-jelzés nélküli ragasztók, illetve a pocsék munka.

30.Mit lehet tenni, ha sajnos rossz helyen voltunk szélvédőt javíttatni, és nem tetszik a szélvédő javítás?

Vissza kell menni, és visszakérni a pénzt, vagy orvosolni a problémát.

31.Mit lehet tenni, ha sajnos rossz helyen voltunk szélvédőt javíttatni, és már nem akarunk visszamenni ugyanoda?

Baráti körben publikálni, hogy más ne menjen oda.

32.Volt-e már javítva a szélvédőm - kőfelverődésem?

Ezt onnan lehet megtudni, hogy a sérülés közepe a kráter már ragasztóval ki van töltve, és a kőr körös sérülésben nincs fény törés. Tudom hogy ez kissé szakmai fogalmazás, de nagyon nehéz megfogalmazni. Egy javított sérülésnél a probléma az hogy már nem lehet továbbjavítani a kőfelverődés feltöltését, mert már bele nyomta a szélvédőjavító ragasztó az előző szélvédőjavító. Ezért már azon átnyomni nem lehet. Amit lehet csinálni, hogy a bemeneti nyílást újra kitakarítani, és feltölteni. Ennek a feltöltésnek az ára kb 3-4000 Ft. Ezzel annyit érünk el, hogy síkba hozzuk a szélvédőt, nem fog az ablaktörlő lapát csíkot húzni, és légmentesen le lesz zárva a szélvédő ismét. Ezt a műveletet általában 2-3 évente meg kell ismételni.Amennyiben a bemeneti nyílás síkba van hozva semmit nem tudunk csinálni. Kiszállási költség lesz, mivel az ingyenes belvárosi kiszállás munka végzés esetén érvényes.

33.Vicces a kérdés, de több ember kérdezte: Számla képesek vagyunk? (Felháborít mindig a kérdés a telefonban...) :

Természetesen számla képesek vagyunk!

34.Lámpabura polírozással foglalkoznak?

Igen foglalkozunk. Web oldalunk itt található, melyben több információ található: http://www.lampaburapolirozas.hu/

35.Van-e olyan videofilmjük, ahol a szélvédő javítást mutatják be?

igen van itt található: http://www.youtube.com/user/szelvedojavitas

36.Van-e Facebook weboldaluk?

gen van itt található: https://www.facebook.com/szelvedojavitas

37.Hány fokig lehet szélvédőt javítani télen?

-10 fokig szoktunk szélvédőt javíani közterületen. Azonban tudni kell hogy az ilyen hideg idpben műhelyben jobb a szélvédő javítás.

Egyéb:

szervizünk igyekszik a lehető leghamarabb és legköltséghatékonyabban végezni munkáját, hiszen minden alkalmazottunk ezzel tudják megalapozni a jó viszonyt, az ajánlásokat, a későbbi megrendeléseket. Amennyiben mégis kellemetlenség éri, vagy úgy érzi, valamely kollégánk nem végezte korrekt módon a javítást, kérjük jelezze felénk.

Meghatározások:

Jótállás A Ptk 305. § (1) bekezdése:A jótállás – hétköznapi és közismert nevén „garancia” – azt jelenti, hogy a jótállást nyújtó fél (eladó) a hibátlan teljesítésért olyképpen felel, hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás esetén a felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után, jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett.A jótállásnak két fajtája van: a jogszabályon alapuló, ún. kötelező jótállás, és a felek megállapodásán alapuló, ún. szerződéses jótállás. Utóbbi esetben nem egy jogszabály kötelezi bizonyos termékek eladása esetén az eladó felet jótállás vállalására, hanem erre önként – jól felfogott piaci érdekből – kerül sor.